mandag 4. august 2014

Referat - nest siste prøvedag

Tilstede: Hele gjengen, rubbel og bit, hele smæla, alle sammen.

Dagen begynte med prøver på enkeltscener, ettersom det var flere nye manusendringer som skulle prøves ut. Klokken halv ett begynte oppriggen, kombinert med danseprøver sammen med Thea. Vi hadde blitt advart av diverse nettsteder om at pøsregnet var på vei innover, og alle hadde kledd seg deretter. Med nervøse blikk opp mot himmelen gikk det mot gjennomgang klokken halv to, en gjennomgang som skulle starte PRESIS, noe vi aldri hadde greid før.

Klokken halv to, som advart, gikk musikken på og vi hadde for første gang greid å starte presis. Overraskende nok, strålte solen gjennom hele sulamitten. Det som derimot ikke var overraskende var den fantastiske innsatsen til alle statistene. Makan til godgjeng skal man lete lenge etter. Etter gjennomgangen tok vi en forlenget pause. Om grunnen var at gjennomgangen hadde vært så bra, eller at det duftet så deilig av Tove Faye-Schjølls matlaging, vites ikke. Pausen var uansett deilig, og maten var strålende.

Etter middag var det tid for kommentarer og forberedelse til ny gjennomgang som skulle i gang klokken syv. I pausen hadde vi fått en SMS: ”Yes er på båten på vei hjem (til Nesodden)”. Litt over seks kom han, mannen som vi alle hadde snakket så mye om. Mannen som vi alle hadde referert til hele prøveperioden. Mannen som bare gikk under navnet ”Katten”. Nader Khademi. Det ellevte medlem av Fjerdeklasses Produksjoner ble mottatt med klem og kyss. Helle var litt nervøs for om Nader ikke likte spel, men klokken syv gikk vi på. Mads hadde også besøk av sin gode venn og kollega fra Det Andre Teatret , Nils Petter Mørland. Det føltes veldig som første prøveforestilling, med kostyme og det hele.


Første akt gikk fint, kanskje særlig fra statistenes side, og Nader var tydelig fornøyd. Han var kanskje litt lei seg for at han ikke var med. I det samme andre akt begynte, kom også de mørke skyene. Det var et godt bakteppe for nummeret ”Heksedans”, da lynet kom det samme nummeret begynte. Kort tid etterpå ble gjennomgangen avbrutt grunnet vær. Kostymer og mygger ble tatt av, regntøy gikk på. Så var det rett ut i regnet for å fullføre akten. De eneste som ikke ble affektert av regnet var våre to trofaste publikummere, Bjørg og Arild. De satt på samme stedet når vi kom ut igjen, med like stort smil som før. Akten ble gjennomført, og statistene ble sendt hjem rett etterpå grunnet prikkfri gjennomførelse. Regnvåte og stinkende satt vi og fikk kommentarer inne i det lille spelkontoret vårt. Etter en våt nedrigg gikk vi alle slitne hjem. Snart er det premiere, dere!   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar