onsdag 14. desember 2011

Fem råd til Norge

Les:
http://www.scenekunst.no/pub/scenekunst/siste/?aid=140

I Nederland har de allerede opplevd krisa. Bør vi ikke begynne å forberede oss?


Etter TeaterTanken seminaret og den vellykkede fjerdeklasses helgen, samlet restene av Fjerdeklasses produksjoner seg. Vi oppsummerte og snakket litt om seminaret -vi snakket mye om at teatret mangler både språk og forum for å diskutere kvalitet innad, altså kvalitet og ikke smak. Og kanskje vi mangler en felles stemme utad?!
Hooman Sharifi fortalte på samme seminar om en hendelse fra barndommen der han på butikken med sin far ble tatt i å stjele. Faren hans nektet for at hans sønn noen gang ville gjort noe slikt, og talte butikkeieren hardt imot. Da de kom innenfor hjemmets vegger var det imidlertid en helt annen tone og det var der straffen vanket. Er det veien å gå? At vi innad i familien tar diskusjonene, men at vi utad tross alt er en familie som stiller opp og forsvarer hverandre?

Vi må ha svar når høyrebølgen kommer skyllende med sin populisme og ønsker å kutte all støtte til kunsten. Vi må svare på hvorfor teater er viktig, og forsvare oss gjennom kunst av høy kunstnerisk kvalitet i alle retninger.

1 kommentar:

  1. Viderefører råd fra Therese Bjørneboe om å lese IdaLou Larsens artikkel om nyskapende teater, og ikke minst Tyra Tønnesen sitt svar : http://www.scenekunst.no/pub/scenekunst/main/?aid=118

    SvarSlett