fredag 27. juni 2014

Nesoddspelet Dag 5. Fredag 27. juni 2014 - Et fjerdeklasses referat

Tid:
10.00-16.30

Sted:
Nesoddtangen gård

Tilstede:
Helle H. Haugsgjerd
Jo Adrian Haavind
Hanne Skille Reitan
Ingvild Holthe Bygdnes
Ole Christoffer Ertvaag
Eldar Skar
Espen Klouman Høiner     (referent og nesodding)
Thea Bay
Mats Eldøen
Else Ciljan Jakobsen
Caroline Cecilie Evju
Thale Kvam Olsen


Fraværende:
Henriette Faye-Schjøll      Fraværsgrunn: Bryllup på Bali.             Godkjent.
Ester Marie Grenersen     Fraværsgrunn: Filminnspilling i Tromsø.         Godkjent.
Ine Marie Wilmann         Fraværsgrunn: Filminnspilling i Oslo.         Godkjent.
Nader Khademi         Fraværsgrunn: Fast ansatt på Nationaltheatret.     Til behandling.



Første prøvedag på spelplassen. Første prøvedag på Nesodden. Referenten kjenner på det smått absurde som ligger i de to første setningene her. Vi lager spel. Og vi gjør det på Nesodden. Sjukt.

Morgenen startet med spelstunt på overfarten fra Oslo til Nesodden. Ikledd kostymer fra sagatiden delte Hanne, Ingvild, Jo Adrian, Helle, Olec og Eldar ut spelflyers på Nesoddbåten. Spelbudskapet ble tatt godt i mot av båtens passasjerer generelt og av båtens mannskap spesielt. Ingvild (Frida fra Fagerstrand) kom i snakk med en av matrosene som visstnok hadde skrevet en hovedfagsoppgave om noe som handlet om enten Nesodden, spel eller senmiddelalderen. Referenten husker ikke. Uansett gledet matrosen seg stort til forestillingen. Det er lite trolig at han egentlig vet hva som venter han.
Båtturen var uansett en sterk opplevelse for Nesoddspelets utsendte.

«Det va så mæktig. Det va så rætt.» - Hanne Skille Reitan, rutinert spelstjerne

«De fyste ti minuttene va de verste. De e då skammen e vanskeligst å bæra.» - Ole Christoffer Ertvaag, spelnovise

Det er i hvert fall noe helt eget i å sprade rundt i spelkostymer ute blant folk på morgenkvisten. (Referenten var fritatt fra stuntet da han holder hus på Nesodden. Fikk jobben med å gjøre nødvendige innkjøp av frukt og kjeks på Tangen nærsenter. Møtte kommunens kultursjef, Ellen Knutsen, i kassa på Meny. Hun heier på spelet!)


På Nesoddtangen gård ble vi tatt hjertelig i mot av vår samarbeidspartner, Dagsenteret for psykisk helse, med fagleder Helge B. Skjelstad i spissen. Vi er evig takknemlige for at dagsenteret deler vår entusiasme for dette spelet.

Regissør Mats Eldøen hadde sitt første møte med spelområde og fikk en omvisning på plassen av scenograf Thale Kvam Olsen.
Deretter skred vi til verks. Selv uten et fulltallig ensemble fikk vi jobbet godt med enkelte scener. Birgit fra Blylaget, Frida fra Fagerstrand, Sture fra Skoklefall og Gammel-Geir fra Granholt fikk alle merke hvordan replikkføring ute på store flater kjennes ut. Det kjennes ut som spel.

Koreograf Thea Bay drillet dans med de som ikke jobbet med scener. Vi fikk terpet på «Interneringssangen» og begynt på «Du kan ikke få i både pose og sekk, slå deg heller til ro med en sånn passe fin fyr fra Flaskebekk». 

Våre kostyme-ansvarlige, Else Ciljan Jakobsen og  Caroline Cecilie Evju, fikk etablert et syrom på gården og ledet sy-workshop med de frivillige som hadde møtt opp. Strålende!

Alt i alt en god dag på Nesoddtangen gård!

Et litt kjapt og greit referat, dette. Beklager det. Referenten er dessverre ikke helt i form, febril og tett i hodet, men lover å komme sterkere tilbake.


Alt godt, Espen

PS! I dag lanserte vi våre offisielle spelbilder på Facebook. Det trente øye vil nok raskt legge merke til at et fjerdeklasses medlem glimrer med sitt fravær på ensemblebildene. Helle Haugsgjerd var dessverre sjuk og sengeliggende når bilder ble tatt, men det skal gjøres noe med. Før man vet ordet av det står hun midt i blandt oss på bildene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar