onsdag 30. juli 2014

Prøvedag 23 -et fjerdeklasses referat




Til stede: Herregud, hele bøtteballetten: skuespillere, frivillige, statister (herretter kalt smårolleensemble), teknikker Mathis, regissør, koreograf, matlagingsenglene og masse andre, unntatt Nadernator, men det viste du allerede, han er jo fast, FAST!


Startet med enkeltscener, det var særlig Unni fra Ursvik og Harald fra Helvik som skulle til dyst. De blir noen freaks, det skal vites.
Referenten kom til kl 11 som stand-in for Håkon av skautefolket, som hadde vært i storbyen og fått seg ny stil, strandhipster med hatt.
Henri hadde fått fri til farging av lokkene sine, men taklet lediggangen dårlig og kom tilbake med angst for at vi hadde baksnakket jåleriet hennes. Det hadde ingen gjort.
Klassekampen kom og intervjuet Ine,  Espen, Hanne og Jo A. Vi fortalte om prosjektet og forestillingen "Alt er sant", som gruppa lagde for to år siden.
Lunsjen ble brukt til jobbing med programmet og prodmøte.
Mats roser ryddigheten på produksjonskontoret, han hadde nemlig  jobbet på Moldejazz.
Værmeldingen for forestillingsuka ser bra ut, ihvertfall på YR, men alle veit metrologer ikke er til å stole på, stille bønn.
Etter lunsj, slagscene. Henri og Ingvild lager kill bill koreografi, Olec og Helle finner inspirasjon i fribryting, Jo burde knust Skille Reitan, men får seg et skikkelig ballespark.
Middag, Klaus digge pasta carbonara og pasta vegitara.
Gjennomgang, med frivillig-publikum, det gråtes bak scenen i første akt fordi vi føler oss så ræva.
Pause: Barbara,(med polsk akksent) har du farget håret Henriette, det stråler slik i sola at Hanne blir som en grå mus ved siden av.
2. akt, som vi har kastet om på de siste dagene, blir en prøvelse i å holde maska gjennom all tekst som glemmes og koreografi som stammes, Unni ble nesten slått ned av Gammel-Geir i slaget, Frida tok tre tagninger på å få til sluttscenen,  men vi kommer igjennom, publikum virker sikre på at det blir bra.
På tilbakemeldingen etter gjennomgangen sier Mats at vi er på plass siden den gikk såpass dårlig.
Mange notater ble delt fra vår regissør, bla at kroningen av Frida var et stort rompehull.
Etterpå snakker vi om Barbara, som synes alt vi gjør er fantastisk, selv dagens gjennomgang, vi tar imot rosen med dempet skepsis.
Rigging, program-arbeid, nattevakt og annet rask blir blir fordelt og startet på. 


Sture

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar