torsdag 17. juli 2014

Referat dag 10

Dato: 16. Juli
Sted: Nesoddtangen Gård



Tilstede: 
Olec, Ine, Hanne, Helle, Espen, Jo Adrian, Henriette, Eldar (referent), Ingvild (forsov seg!!! Mohahaha... neida.. joda, hun forsov seg, og det kan tydeligvis skje alle.), Thea (koreograf), Liv Marie (produksjonsleder), Ole P., Thale (scenograf), scenebyggerne Tor (bunnsolid type fra Spro), Georg (har hage på Tangen) og Kristian (bohem fra Oksvalstrand). Mat: Solveig og Anne Marie.

Fravær:
Ester - på ferie (godkjent)
Nader - fast ansatt... (sak henlagt)

Førspel
Referenten ønsker å åpne referatet med å beklage på vegne av gårsdagens referent, Hanne Skille-slaget-på-Stækkstad-Reitan, som ved en feiltagelse plasserte Ine under listen: "Fraværende". Ine var altså kun vekke et par timer, men høyst tilstede. Hanne: "Beklagær, Inæ!"

Radio
Denne dagen møtte vi tidlig opp, nærmere bestemt kl 08.00, for å klargjøre og varme opp til et innslag og intervju på NRK-østlandsendingen. Journalisten hadde allerede ankommet Nesoddtangen Gård, og klargjorde sine teknologiske duppedingser for en heidundranes, Fjerdeklasses spel-sending (LIVE!). Radio- og mobil-dekning på denne idylliske halvøya er ikke optimal, noe en smått stressa og uforberedt journalist fikk oppleve rett før vi gikk på lufta og han forsøkte å kommunisere med studio: "Nei, hallo! Skal vi på?! Jeg ekke klar, hakke forberedt... (Normal radiostemme) Espen Klouman Høiner, du og din gamleklasse setter altså opp spel på Nesodden." Vi andre sang det o'store åpningsnummeret i bakgrunnen, Henriette ble intervjuet og journalisten tok instagram-opptak av et dansenummer med sopelime som han senere presterte å slette ved en feiltakelse. Vi sendte ham et nytt opptak senere.

Nøyaktig 3 sekunder etter radiosendingen var over, tikket det inn en melding på Helles mobil. Det var Klaus Hennum, en Fjerdeklasses spel-far, som kunne formidle at han var strålende fornøyd med innslaget på radioen, og at lyden slettes ikke var så aller verst.

Jo Adrian sparket i gang dagens økt med en oppvarming av den solide typen: bootcamp med elementer av bokse-mma-trening. Vi løp i sirkel (når jeg sier "vi" mener jeg aktørene utenom Jo Adrian selv, som fortsatt har ankelproblemer etter en overtråkk under mandagens aerobic(!)). Vi fikk kommandoer fra siden og utførte diverse fysiske oppgaver deretter. Vi avsluttet med en slags sparring-session i par der det kom frem at Espen absolutt burde satse på boksing med sin enorme "reach". Undertegnede velger å satse mer på bryting.

Thea kom etterhvert og hadde i søvne kommet frem til at hun ønsket å gjøre noen små justeringer på "Internering"-dansen. I øvingen kom det frem at Ingvild jobber mest jobber frontalt mens Helle på sin side liker best å jobbe i vinkel. Vi gjorde noen gjennomganger som førte til at koreografen tilslutt lå på ryggen i ekstase over sine egne herlige justeringer og vår evne til å ta ting fort. Topp stemning i den stekende sola!
NB! Undertegnede jobber fortsatt med prosjektet "Utespel i sola, men like blek" og får god hjelp av tilfeldige, flyktige skygger, et stk UFC-caps og en solfaktor 50 (for barn) som produserer kviser og krefttyper en Lance Armstrong verdig.

Hanne og Henriette kom tilbake etter å ha vært på speloppdrag på Tangen-senteret, hvor de hadde skaffet flere semi sponsoravtaler med blant annet et apotek(?) og et bakeri(!). Men viktigst av alt hadde de møtt mange av Nesoddens urinnvånere som virket begeistret og interessert i spelet om Skoklefallsdattera. Hanne møtte f.eks. en kvinne som hadde på følelsen at spelet kom til å gå skikkelig bra. Det var betryggende... spesielt fordi hun selv påstod at hun var født med intuisjon.

-Lunsj: Gjenoppvarmet kjøttsuppe fra gårsdagens middag!

Etter lunsj jobbet vi med lengre strekk i begynnelsen av stykket, etter oppfordring fra Thea. Tanken var at hun skulle ha et slags overornet overblikk mens vi kjørte strekkene og scenelogistikken ble lagt. Ingen av Fjerdeklasses medlemer er spesielt opptatt av mat, men likevel ble tunet snart fylt opp av en håndfull kokker som hadde sine personlige meninger om hvordan logistikken skulle løses, les: flat struktur. Vi kom oss likevel helskinnet gjennom og greide å legge en skisse av første del som kan presenteres for regissør-Mats neste uke. 

Kl 16.00 ble det holdt et produksjonsmøte og Liv Marie kunne informere om at den store forsikringsak-knuten sakte begynner å løse seg. Vaktalternativ begynner å se sitt realiseringspunkt - Hanne er på saken. Ole Peder kunne informere om en forsikringspakke som ikke er alt for dyr. Og publikumsamfiet vil etter alt å dømme muligens skrås mer enn sist antatt, pga. sine 25 meter.

-Middag: Thaigryte, kokt av Solveig og Anne Marie!

Etter en lang periode i sola ble det besluttet å avslutte med sangøving inne i Klouman-Høiners resident. Vi terpet på Kjetils melodilinjer, sittende i en sopelims-formasjon ved pianoet. Hanne ledet an og i en av sangene utbasunerte Ingvild at hun var misfornøyd med melodilinjen til alt-stemmen som hun følte var alt for høy for hennes stemme. Helle påpekte at det hjelper å smile for å nå opp i stemme-registeret, flere nikket samtykkende, men Ingvild insisterte på at det ikke falt naturlig for hennes personlighet å smile.
De fleste dro etterhvert med 19.00-båten - her ble det også påpekt at det ikke heter nittenullnull-båten, men Nesoddbåten...
Resten ble igjen og øvde på diverse duetter.

Dagen ble avsluttet med at en ny PR-avtale med en større medieaktør ble landet, til glede for de få som var igjen. Føkk yeah!  

Referert av Eldar/Håkon fra Skautefolket   


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar