mandag 14. juli 2014

REFERAT prøvedag 8

Mandag 14.juli. Første prøvedag etter miniferien, første dag av noen intense prøveuker foran oss!!

Tilstede: Helle, Hanne, Henriette, Jo Adrian, Ingvild, Eldar, Olec, Espen, Liv Marie (prosjektansvarlig), Thea (koreograf), etterhvert Caroline og Else (kostymedesignene) og mammaen min Bjørg (dagens frivillige, kjøre/ hente /bringe/ lage mat og vaske opp- person), og meg selv, Ine.

Fraværende:
Ester. Begrunnelse: ferie (godtatt, men under tvil)
Nader. Begrunnelse: fast ansatt på Nationaltheatret (stadig under behandling).


Solen strålte over Oslo by, og jeg tuslet svært selvtilfreds mot Kaffebrenneriet på Aker Brygge mer enn en halv time før båten skulle gå til prøvestart. Der skjønte jeg imidlertid raskt at jeg kunne tørke det selvtilfredse gliset av trynet mitt, for hvem sitter der allerede?- jo: Prosjektleder Liv Marie, produksjonskoordinator Helle og inspisient Jo Adrian med kaffekoppene halvtomme og godt i gang med et lite forproduksjonsmøte. For noen bra folk! Standarden er satt!

Flere og flere fjerdeklasses folk dukket opp med bager, sekker og trillekoffert (Jo Adrian kompletterte stilen med stråhatt og flip flops- her skulle vi tross alt på chartertur til Nesodden). Grunnen til at det ser ut som vi skal flytte til odden er at vi vil være godt forberedt til lange dager uansett vær og vind, og har derfor pakket i god leirskolestil (inkludert medbragt bestikk, tallerken og gummistøvler). Olec har reist helt fra Rogaland i sin Carrera for å stille den til disp. for bjørkekvist og annet rask (altså sine klassekamerater). Stefaren min låner oss varebilen sin til hele perioden. Olec synes sikkert det er morsommere å kjøre Porshe enn Opel. Ham om det! Nå har vi i alle fall både biler, ullgensere og pågangsmot!

Vi startet dagen på gården med et langt produksjonsmøte, og Liv Marie skar til slutt igjennom med stødig hånd. Fra nå av skal vi ha kortere møter, men det var fint å ha en litt grundig start på hele prøvetidsulamitten. Vi gjennomgikk dagsplaner og vaktsystemer, fremdriftsplaner og ansvarsområder samt en rekke påminnelser til oss selv av typen: Vi er på besøk her på gården, og bør oppføre oss deretter. Vi har knytta til oss masse folk og forventninger og må være det ansvaret bevisst. Vi må huske på at det er endel jobb etter selve spelet er spilt også, og vi MÅ selge flere billetter ellers går vi på en smell.
Tom- vikarierende daglig leder på Nesoddtangen gård, kunne senere på dagen også advare oss om at Nesoddens befolkning kan være vanskelig å få ut av sofaen. I vår naive tiltro til folk flest tenker vi at lokalbefolkningen kommer til å komme i hopetall.... vi må bare reklamere og gjøre masse stunts (selv om det da er hårfine grenser mellom ydmykelse og moro) og krysse fingrene for strålende vær osv osv.

SÅ var vi i gang med danseprøver under den kyndige og meget dyktige ledelse av Thea Bay. Pappaen til Henriette har på et tidligere tidspunkt i prosessen uttalt "åh, skal Thea være med? Da er det jo skikkelige greier dette her da?!"- kred til Thea, ikke kred til oss.

Vi øvde på fellesnummerene Interneringssangen, Bjørkefesten og til slutt dro Helle, Hanne og Henriette igjennom sommerens store slager "Du kan ikke få i pose og sekk, slå deg til ro med en passe årlæit fyr fra Flaskebekk". Det var NYDELIG alt sammen! Og gøy! Og Thea introduserte nye begreper som "Spelgrep" og "LeMiserable-trinn". Og vi danset med sopelimer, som kanskje ikke er av topp kvalitet selv om vi hevder det gang på gang i åpningssangen. De må limes. Ellers blir det statusfall.

Espen mener vi kan komme til å bli tidenes bruneste speldeltakere, bortsett fra Eldar som har med seg faktor 50 og må holde seg blek på grunn av tv-innspilling. Vi andre planlegger å bade de andre dagene. Eldar planlegger å sitte inne i huset og spise lunsjen sin helt alene og kjempeblek.

Middagspausen tok vi oppe i feriehuset Casa del Klouman-Høiner (foreldrene til Espen har rømt og stilt huset til spelets disp. - det er en foreldregruppe med i denne produksjonen som bare er helt utenom det vanlige!!!). Vi fikk servert pasta, salat og kaffe. Som dessert avsluttet vi med å se på en video av oss selv og forklare for Caroline og Else at vi var innmari gode på (og glad i) å bedrive positiv selvforsterking. Vi synes videoen var fin, men forklarte at vi også har laget enda morsommere videoer. De skal vi sikkert se på en annen dag.

Så var vi klare for musikalske prøver under Hannes ledelse. Alle har lest på tekster og hørt på musikken på forhånd og det gikk faktisk ganske bra. Og sangene er så kule, og de fester seg på hjernen. På ett tidspunkt reiste én og én seg i patosfylt øyeblikk under finalesangens avslutning: flerstemt NES-OD-DEN! det var vakkert!
Helle uttaler opprømt at "Espen, det er jo DU som har skrevet disse sangene". Vi lurte på hvordan det føltes å være nesodding som har skrevet disse ordene og nå hører dem sunget med så mye kjærlighet av en hel gjeng ikke-oddinger. Espen kunne forklare at "Det er altså pur glede inni meg".

Hanne prøvde å understreke noen tonemessige utfordringer for oss, og ville vise oss hvordan det skulle gjøres ved å spille partiet på pianoet i naborommet. Gruppa fniste og responderte med "Takk for hjelpa" "Stakkar" og "Vi ringer deg". I Hannes forsvar foreligger det ingen noter og vi forstod ALT når hun sang det for oss isteden.

Liv Marie drev spelkontor i øvingsrommet, spør om noen er gode i xl? Alle ler!
Espen forklarer at Kai Johnsens litt halvsure og artige kommentarer på facebooksiden til Nesoddspelet viser seg å være historisk korrekte. Det VAR en gang en svensk konge so var innom Nesodden. Olec lurer på hva han gjorde der? Han var visst bare innom....
Ingvild synes synd på Brasil "Stakkars Brasil, for et rævva lag!"

Vi har jobba fokusert og effektivt i dag, det vil vi fortsette med. Det er skikkelig gøy å være igang. Og være sammen. Og være på Nesodden. Og kunne ta litt møtevirksomhet på fergeturene fram og tilbake.
Vi er i gang. Håper det kommer folk. Og at vi får tak i nattevakter så vi kan få forsikret utstyret vi leier. Ellers sliter vi. Skikkelig. Det er spennende med spel!

Sees i morgen!
Ine

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar