tirsdag 21. juli 2015

REFERAT 21. JULI, NESODDSPELET 2015, PRØVEDAG 2




f.v: Strålende frivillige og hyggelig menn fra Nesodden bygger spelcafe! F.v. Saido, Henrik og Walid. 



Tilstede: Ingvild, Ester, Hanne, Ine, Henriette, Helle (referent), Espen, Jo Adrian, Eldar, Herbert, Thea, Mats, Klaus, OP, Thale, Liv Marie, Kari, Anett, Vigdis,Astrid,Marita,Beathe,Solveig, Jutta, Ellen, Mammaen til Caroline, Walid, Saido, Henrik, m.fl. 

God stemning på Nesoddbåten også i dag. Svært god. Selv om det regner. Vi starter med å overfalle en passasjer som setter seg i nærheten. Entusiastisk forteller vi 7 stykker samtidig om det fantastiske spelet ingen skjønner at han ikke har hørt om. Ingvild er pedagogen og trøster han med at det er helt forståelig. Men legger til at han må kjøpe billett. Han tør ikke annet enn å bekrefte. Vi klapper når vi oppdager at første spelreferat er lagt ut. Ingvild påpeker at referatet bør legges ut samme kveld. Dagens referent svetter ved tanken her hun sitter 23.30 med tåkete blikk. Vi ser på bilder fra gårsdagen. Noen mener vi ser ut som en sånn happy 70-tallsfilm. Eldar kommenterer tørt at ingen er nakne. Hele båten følger med og alle vet nå at spelet er kommet til bygda. God reklame. 

Det pøsregner. Vi har tenkt til å være mer presise i år. Inspisient Liv Marie informerer om antall minutter til prøvestart. Vi tenker kaffe. Mats står allerede ute i regnet og venter. Vi drikker litt kaffe allikevel. Lurer på om vi skal ut. Hanne påpeker erfarent at det er dette som er spel. Eldar er enig etter litt vurdering, Men det burde vært mere vind. Vi kommer oss ut. Henriette ser tvilsomt på joggebuksa si som allerede er mørkeblå, Jo Adrian angrer på seilerskoene. Mats tripper utålmodig under paraplyen, mens Liv Marie tydelig er skikkelig fornøyd med sin medbragte presenning og to sopelimer som rigges møysommelig opp. Undertegnende stiller stolt i regntøy og brifer med gummistøvler. Hybris. Hun får som fortjent og er dessverre den første som klager etter to timer rett opp og ned i spel-possisjon når det sildrer kaldt vann nedover ryggen, rundt inni armhulen og nedover magen. Dette er spel, sier Hanne fornøyd. 

Etter noen timer øving, cafeinventarbygging, kontorjobbing,matlaging og litt lydutstyrhenting - kaster 30 våte katter seg inn på kjøkkenet. Klaus, Marita og Beathe har disket opp også i dag! Vi får skryt av Marita for at vi er så sunne. Hun vet ikke om den sorte plastsekken med leftover-boller fra bakern som allerede har forsvunnet på mystisk vis. Vi hiver innpå og jogger inn til prodmøte. Vi skal bare bruke en halvtime. Vi bruker nesten en time og får vennlig korreks av Mats. Vi sier vi skal bli bedre. Det var bare så viktig å avklare Geite -situasjonen! Ole Peder informerer om spelgeita Margit (som skal bli en hest) og som må ha en fast omsorgsperson og sjåfør.Hanne blir myk i blikket. Helle og Ingvild blir erklært geiteannsvarlige. Hanne surner litt og sier det er første gang hun har ønsket seg sertifikat. Margit er glad i livet, sier Ole Peder. Dette blir jo spennende, sier Hanne syrlig og kommer om en lang remse formaninger om mer-arbeide det vil medføre. Hun innrømmer etterpå at hun bare var skikkelig misunnelig og forteller om hvor søte dverg-geiter egentlig er.

Vi bestemmer oss for å svi av en slant på å promotere litt på facebook. Espen tar jobben med et kredittkort vi ikke vet hvem er sitt. Vi er lykkelig over at det gikk gjennom og blir enige at vi får finne ut det en annen gang. Vi klapper for det fantastiske korpset som vil stille i sagadrakter på premieren. Vi snakker stunt - logistikk. Jo Adrian mener vi skal være klare i spelkostymer på Egertorget 05.30. Er det virkelig vits i å stå opp så tidlig, undrer gjengen kritisk. Jo Adrian tar ansvar og sørger for at barnemødre og dovendyr får ei lita halvttime ekstra på øyet. Vi bestemmer oss for å begynne prøvene enda tidligere enn vanlig for å utnytte dagen. Mats meddeler etter betenknigstid at det er ok. Etterpå påpeker han lurt at det uansett er Thea og koreografi som er første økt. Thea tar det selvsagt på strak arm. 

Det er skikkelig spelstemning på Tangen gård utover ettermiddagen. Sola kommer og vi tørker opp. Statistene Anett og Vigdis øver sangstemmer sammen med Astrid i gangen. Strålende frivilliggjengen Saido, Henrik og Walid bygger kjempefin spelcafe av paller. Herbert benytter hvert ledig øyeblikk til å øve pliktoppfyllende. Ingvild påpeker at vi alle burde vært som han. Vi spiser mer. Kikertgryte og nybakt foccatia. De tre nydelige herrene som har bygget cafeen konstaterer at de ikke trenger kjøtt lenger hvis dette ble menyen hver dag. Det øves sanger, scener og trinn.Vi booker artister til årets nachspel. Herbert sniker seg inntil Mats og spør om vi kanskje skal bytte ut Olecs stein-vits - fra i fjor. Vi rundt som får det med oss, gisper,  men forsøker så godt vi kan å skjule det. 

I kveldssola starter Espen opptakene til sin nye spel-programserie "På brygga med Tronstad. Ingvild ble første gjest og kan rapportere at hun har ledd så hun har vondt i magen. Vi andre gleder oss veldig og konstanterer at vi endelig skal få litt igjen for dette Tungtvannet vi har måtte høre så mye om. Når referenten sniker seg til byen, er det fortsatt endel igjen som øver på spelsletta og symaskiner som durer oppe i hytta. Henriette, Mats og Liv Marie har jobbet som helter på gressplenen i snart 12 timer. Else og Caroline i kostymehytta likeså. Hanne og Ine ler og myldrer morsomme ideer til skautefolket som har begynt med Thai Chi siden sist. Det sendes mailer i øst og vest. Produsenten har gått på Signalen for et viktig møte med vår pr/sosialemedier-coach/guru Even. Klaus og undertegnende diskuterer paller, kasseapparater, livet, geiter og kunst. Herbert er nervøs fordi han må innom et utdrikkingslag. Vi andre sympatiserer. Da er det bare å glede seg til å hoppe i spelkostyme  i fem-draget i morgen tidlig! 

Helle 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar