fredag 24. juli 2015

Skrevet med én hånd på iPhone i diverse ammepauser. Postes "as is".


0945.
Ankommer spelfeltet. Henriette kommer joggende i knallfarget vest. Hun er sprek. Thea kommer syklende i samme sykkel som min farmor hadde, DBS med en-søylet ramme og to gir. Liv-Marie tar seg en spelrøyk med halvgod samvittighet. Referenten unnskylder henne med at det nok er all den friske luften som er skyld i røyksuget. Vi gjør en kjapp opptelling og kommer fram til at det per i dag er fire stykker som har havnet på "spel-røyk"-kjøret.

De frammøtte tar seg en kaffekopp og diskuterer pod-casten Serial og dokumentaren Jinxs. Fordi vi syns det er hyggelig å diskutere massemordere på morgenkvisten og fordi vi trenger å fylle den halvtimen fra 10 til 1030 som egentlig er satt av til oppvarming og rigging men som ingen benytter seg av. Regissør Mats hiver seg ivrig med i Jinxs-passiaren. Alle er engasjerte og vi er enige om at han fyren minner om Gollum og at det er genial dramaturgi. Ettogethalvt minutt igjen av riggepausen, vi kommer på at det er ting som må fikses før prøvestart og skrider til verket.  

Prøvestart.
Geitescenen med Unni og Sindre. Vi har ikke noen geit så vi jobber med en imaginær en. Den imaginære geita oppfører seg eksemplarisk og vi er veldig fornøyde.

Lunsj og produksjonsmøte.
Referent ammer og går glipp av alt som skjer.

Middag.
Vi diskuterer gamle folk og babyer og den store aldersforskjellen det er mellom disse to. Stort flere forskjeller kommer vi ikke på.
Vi kommer fram til at å passe baby kan sammenlignes med å ha ansvaret for en full kompis døgnet rundt.

Så diskuterer vi filmer og musikk og tilgangen på dette etter at alt ble digitalisert. Vi er ikke fornøyd med tilgangen på hverken film eller musikk og syns både iTunes, Wimp og Spotify gjør for dårlig jobb og bør skjerpe seg. 
"Det var bedre før", er en setning som blir ytret. 
"Kidsa bruker bare YouTube", sier en annen. 
"Men der er det så mye reklame" sukker en tredje. Og idet programmet AdBlock blir annonsert som en fantastisk nyhet, til hevede øyenbryn og stor begeistring fra de rundt bordet, får referenten en følelse av at vi er i ferd med å bli teknologiske dinosaurer.

Dette blir behørlig underbygget senere på kvelden da referent, Espen, Herbert, Eldar og Magnus bruker i underkant av to timer på å lete opp en tv-serie på nett vi gjerne vil se, etterfulgt av iherdige forsøk på å få serien overført fra dataskjerm til TV. Høydepunktet kommer da ingen forstår hvorfor musemarkøren på tv-skjermen beveger seg i et mønster som ikke korresponderer med det på dataskjermen, pluss at datamaskinen gjør ting "helt av seg selv". En del hytting med neven og litt banning mot skjermen senere kan vi likevel kose oss med sesong 3 av "Everest: Beyond the limit". Etter våre egne strabaser med å manøvrere oss gjennom teknologiverdenen føler vi oss beslektet med deltagerne på programmet og slår fast at vi ikke ville kunnet se denne serien hadde det ikke vært for det gode samarbeidet vi utviste hele veien mot å finne serien på nettet, laste den ned og deretter få den til å fungere på tv-en. Slik er det forresten også med spelet, uten alle de herlige frivillige, ildsjelene og velgjørere som samarbeider om denne teater-ekspedisjonen ville den aldri kunne funnet sted. Vi gleder oss til å fortsette reisen sammen!

Over og ut.

Hilsen Ester

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar