lørdag 26. juli 2014

Prøvedag 18. Fredag 25.juli 2014


Tilstede:
Alle Fjerdeklasses folk unntatt Nader (som er ufri i 80´talls klær på Nationaltheatret. Vi er kjempefrie i spel-klær på Nesoddtangen- KJEMPEFRIE).
I tillegg: Liv Marie(superkvinne og livsnødvendig prosjektleder), Mats (regissør og bare en ordentlig bra fyr), Thea (multitalentfull koreograf og regiass.), Else og Caroline (utholdende, dødsflinke og varme bak symaskiner), Anne Marie og Solveig (i dag i rollene som kostymearbeidere) Klaus og Odd (kjøkkentjeneste), heltemodige scenografiarbeidere (en hel liten gjeng, navn kommer, må bare få alle riktig!!), diverse statister, elektriker som fiksa strømmen, noen fra kommunen som kutta ned trær og buskvekster, Anne Guri (ikke som frivillig, men som venn og inspirert Nesoddenfan på strandtur) og venner av Thea/Henriette, Åse(Olec sin kjæreste på besøk fra Stavanger),noen barn som har kommet hver dag for å se på at vi øver, pappaen til det ene barnet og en baby.


Etter at Jo Adrian, Liv Marie, Helle, Thea og Mats i går laget en detaljert prøveplan viste det seg at dagens referent kunne komme til Nesodden så sent som kl ett. Hadde gledet meg til dagens overfart og skravlestund, men i dét båten satte kurs mot odden og ingen andre kom på måte jeg sjekke prøveplanen igjen og innse at jeg var eneste representant fra Oslo-gruppa (det bor jo en hel bande i casa Klouman Høiner om dagen) som hadde sent oppmøte. Måtte også erkjenne at Nesoddferga er mye kjedeligere å ta alene. Det var varmt og jeg sovnet og siklet litt.

Men så var dei der, på tunet, alle dei vakre menneska!

Alle samles til felles prodmøte og påfølgende lunsj:
Liv Marie: ”La oss bare gå igjennom status”. Olec: ”åkæi…Kem har høystatus?” . Det er ganske god stemning egentlig. Blir enda bedre stemning da Klaus dukker opp med tre pakker is.





Bra saker:
-Ellen i kommunen har bekreftet at de dekker oppgradering av strømmen med penger de ikke har. Det er fantastisk!!
-Elisabeth Vislie fra Oksvald Velforening har bare sagt at hun skal fikse det med nattevakter. Liv Marie tar seg masse til hjertet og sier at Elisabeth er vår nye hjertevenn. Elisabeth mener nattevaktjobben er perfekt for pensjonister som henne. Hun ble pensjonist 1.juli og går hardt ut. Og ikke nok med det: hun skal også kjøre deler av gjengen til stunt i morgen, har fiksa strøm og hele pakka og er i det hele tatt bare en slags superkvinne. Liv Marie sier at det nesten gjør litt vondt. Vi andre sier at det er skikkelig godt-vondt.
-Siden vi har mannemangel på statistsiden har to kjærester meldt seg motvillig frivillig. Vi synes det er topp!!

Annet:
- Kommunen har kutta ned buskas for fote, Frida fra Fagerstrand er misfornøyd med at så mye av buskaset er borte, for hun hadde gledet seg til å rulle seg i det hver gang hun skulle inn og ut av scenen.
- (Kokken) Odd er på plass i dag. Sist gang han var med oss insisterte enkelte på å kalle ham kokken Tor. Det var feil og litt pinlig. Ester mener vi bør tenke på Odd-Fellow for å huske riktig.

Så jobber vi med noen fellesscener og de blir mye bedre. Mats har sympati med oss når sola innimellom treffer ham (han holder ellers skyggen). Mats synes også det var gøy å se på øvingen som en slags sakte utvikling av folks slitenhet. Bikram-spel går ut over farta.
Vi fikk besøk av Anne Guri, Silya (hun kule fra stjernekamp med alle tatoveringene- senere på kveldens gjennomgang døpt Tatoverings Trine av Gammel Geir) og en kamerat av dem. De skulle på stranda, men ville kikke litt først. De lo av oss. Vi ble skikkelig glade og horete av det. Mats sa vi var som en gjeng gamle(!) sirkushester. Vi måtte si oss enige. Og ble skikkelig glade da de kom innom igjen på kveldinga for å se på mer før de tok båten hjem. Og de lo skikkelig da også. Vi synes de burde komme hver dag å le av oss. Vi liker det!

Felles middag, som vanlig en utsøkt opplevelse. Nybakt brød og kyllingsalat av Klaus og Odd. Det er så herlig atte fy! En høneblund, en del bading og så tilbake gården- til arbeid!

En del statister møtte opp. De hadde ikke fått skikkelig beskjed om at vi har gjort om på planene og faktisk ikke skal jobbe skikkelig med dem før neste torsdag. Det er vågalt men vi tror det er bra at vi har alt mest mulig på stell, og så at vi sammen trår til. Det ble litt kostymeprøver og div. Lille Nesoddgutt Aksel (6 år) var aldeles nydelig i sitt kostyme, og alle var enige om at han så ut akkurat som man gjorde på Nesodden i en udefinerbar sagatid.
Ole Peder (mannen til Henriette) kom for å hjelpe til med spikking og diverse. Satt i bar overkropp og flottet seg bak på scenen, og alle var enige om at han allerede nå hadde bevist at han var en glitrende statist. Mats mener nemlig at vi også trenger noen statister som bare er fyll: ”som skal tusle rundt i bakgrunnen og hive noen stubber ”. Ole Peder skal prøve å rekruttere noen kamerater også.

Vi har gjennomgang av det vi har jobbet med til nå. Det er fint. Det går fremover. Både enkeltscener og fellesscener har fått et løft. Det flyter nesten litt. Gøy! Og sola er bak skyer så det er faktisk litt deilig på tunet. Så vi jobber videre..Mats jobber enkeltscener, og resten jobber med administrasjon. Det føles nesten som om vi er i rute. En stram rute, men likevel..
Olec hentet boller og vi spister grovt av bæreposen. Hanne mener det er lov til å smake på alle de forskjellige.

Ellers:

Helle ble oppringt av Anna Skoklefalls barnebarn på 95 år. Hun har fått nyss i det utrolige faktum at Helle faktisk slekter direkte på Anna Skoklefall (Og Espen som trodde han hadde funnet på Skoklefallsslekta). Hun snakket med Helle via teleslynge og skulle bli kjørt av sin sønn på 77 for å se spelet. Hun lurte på hvem i slekta som levde av sopelimeeksport? Helle er redd sin eldre slektning blir skuffet over spelets historiske ukorrekthet. Det er uansett ganske stas da, dette med slektskapet (Anna giftet seg vist med eier av første Nesoddbåten- Helle er så Nesoddensk som det går an å bli!!!)!

Vi ligger plutselig ute på Aftenposten TV!! Hurra! Og det er et gøyalt innslag! Vi blir skikkelig glade! Og så er vi i Asker og Bærum budstikke og i Amta i dag. Markedsføringsavdelinga av Nesoddspelet er intet mindre enn enestående!

http://www.aftenposten.no/webtv/--Den-lille-havfruen-moter-Game-of-Thrones-7647486.html#.U9NG_Y3V-GI

Vi snakker om hva vi kan gjøre når Snoop Dog kommer til Nesodden for å lage beach party neste helg. Han skal visst fraktes hit i Merchedes… vi synes det er rart. Det synes eieren av Signalen også (der festen skal foregå), han har visst spurt manageren til Snoop Dog flere ganger. ”Er du sikker på at det er HIT han vil?” Og det er visst det! Vi blir enige om at noen må overrekke Snoop et bjørkeris!

Så tar vi ni båten hjem. Ingvild kommer løpende, hun orket ikke å sove over likevel. Hun vil heller innom Synsam før de stenger å kjøpe seg solbriller. Hun har testet ut et par Roy Bezo i lange tider og skal nå satse på et par originale. Thea blir med.

Alle er enige om at det har vært en flott dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar