fredag 20. januar 2012

Sånn føles det nå

Kl. 02:30, natt til fredag 20. januar:

Får ikke sove. Kjenner at hjertet slår fortere enn det pleier, kroppen skjelver.

(Mulig grunn til søvnproblemer og harehjerte 1:
Overdose av kombinasjonen hostesaft (både fra helsekost og sånn med trekant på resept), ibux, urtetabletter, eukalyptushonning og for mange kopper timian-te. Samtlige remedier inntatt for å ta knekken på en potensiell smittsom lungebetennelse.

Mulig grunn til søvnproblemer og harehjerte 2:
Har, endelig, sett Inside Job.

Mulig grunn til søvnproblemer og harehjerte 3:
Senskader etter å ha sett TV-program på NRK2 om entropi, slutten på verden og opphøringen av fenomenet tid; helt til slutt, etter at entropiens krefter har styrt hele universet fra orden inn i absolutt kaos, (og dette forstår jeg ingenting av men blir likevel kvalm) vil alle planeter være borte, alle stjerner være sluknet, all materie vil ha forsvunnet og ingenting er noenting, ingenting kan forandres, og dermed: Ingenting kan beregnes. Alt er over. Tiden er borte. For all evighet.

Mulig grunn til søvnproblemer og harehjerte 4:
Hovedlinjene fra mulig grunn 3 gjør at livet som nyutdannet skuespiller i Norge i 2012, for tiden i rollen som syngende bergensk katt, føles umulig å forholde seg til uten å samtidig kjenne på en altoppslukende følelse av apati og total meningsløshet (og dette forstår jeg mye av og blir redd). Innser at den grunnleggende livsanskuelse gjennom mange år: Vi er i bunn og grunn alene, ikke lenger holder mål og må erstattes av en ny: Vi er i bunn og grunn ingenting.)


Kl. 10:15, fredag 20. januar:

Våkner. Registrerer at hjertet slår normalt.
Er i bunn og grunn sulten.

1 kommentar:

  1. Er det ikke litt rart at når man noen ganger får livets meningsløshet slengt i fleisen, og skjønner at den eneste meningen er den man lager selv, så får man faen meg prestasjonsangst for å finne meninga.

    SvarSlett